Новости:

Тестується новий двигун форуму!

Главное меню

Последние сообщения

#21
Наверно красиво было бы в синий цвет. Есть много пищевых красителей разного цвета. Называется "Синий блестящий Е 133" или "Индигомарин" цены примерно 30-35 грн за 5 г.
#22
Бізнес / Бизнес / Re: Бизнес на 25 сотках
Последний ответ от vitaliyagrostory - 23 апреля 2024, 16:22
Да, очень правильно подмечено: не везде всё одинаково растёт. У нас очень плохо растёт лук и чеснок. Тоже наверно им что-то не подходит. Остальное очень хорошо плодоносит. Слышал, что есть карты грунтов, составленные учёными. Но ими наверно ещё пользоваться надо уметь. Надо понимать какая почва для чего подходит. Хорошо бы иметь списки оптимально подходящих растений по областям. Но такой информации я не встречал.
#23
Цитата: annushka от 12 апреля 2024, 17:49От цікаво, невже люди ще й досі вірять в дива, вирощуючи рослини? Довелося познайомитися з досвідом багатьох успішних господарів - як власників сільгосппідприємств, так і фермерів та звичайних городників. І жодного разу не довелося спостерігати дива. Тільки труд і дотримання технологій, а в деяких випадках - також розумні, розраховані, з науковим супроводом, експерименти. І все. І ніяких див. 
Не можу погодитись. Якби ми не вірили в дива, но не старались би покращити те, що вже існує. Урожайність пшениці в середні віки ледви доходила до 6 ц. з гектару. Сьогодняшні 30 ц. для селян того часу були б справжнім дивом! От і ми хочемо знайти якийсь чарівний засіб. А те, що на цьому хочуть поживитись не чесні виробники, то зовсім інша тема.
#24
Агрономія / Агрономия / Re: "Маркетингове "МММ"- добри...
Последний ответ от annushka - 22 апреля 2024, 19:42
Цитата: marketeragrostory от 15 апреля 2024, 12:27Ну не дарма ж розумні люди кажуть, що «ТЕРПІННЯ І ТРУД ВСЕ ПЕРЕТРУТЬ»... Мабуть так і є, але у сфері сільского господарства занадто багато факторів, що можуть впливати негативно. І тоді тут ніякі наукові ноухау не допоможуть.

Воно, звісно, так. Але ноухау таки ж рухають прогрес. Знаю принаймні кілька господарств в Україні, де спеціально відводять частину площ під експерименти. Наприклад, випробовують на них різні сорти, препарати або якусь нову технологію обробітку ґрунту. І роблять це у співпраці з науковцями певних установ або виробників насіння/препаратів і т.д. І отримують результати - позитивні чи негативні, то інша справа, але в будь-якому разі корисні.

Звісно ж, в таких господарствах ніхто не буде заливати всі поля якимось новим препаратом тільки тому, що його добре прорекламували. Нашим непрофесійним городникам, садівникам і квітникарям треба теж цьому вчитися. Навіть якщо сподобалася реклама, спочатку випробувати препарат на кількох рослинах чи квадратних метрах, а вже потім вирішувати, чи треба й надалі витрачати гроші на новинку.

#25
Хобі / Хобби / Re: Нужен совет по образованию...
Последний ответ от annushka - 22 апреля 2024, 19:33
Дивлячись в якій сфері людина планує працювати. Зараз, наприклад, проводять багато майстер-класів по живопису, малюванню, створенню біжутерії, гончарних і ювелірних виробів тощо. Якесь уявлення про професію на них можна отримати, а далі - удосконалюватися, наполегливо працюючи самостійно або під індивідуальним керівництвом художника/майстра. Якщо йдеться про сільське господарство, то можна влаштуватися працювати, скажімо, помічником до пасічника і на практиці опанувати основи. До речі, існує й навчальний заклад, де професію бджоляра і ще деякі можна отримати лише за рік. Також від служби зайнятості можна пройти перепідготовку за рядом спеціальностей.

Але насправді - розмова ні про що, тому що в запитанні не було ніякої конкретики.   
#26
Хобі / Хобби / Re: Нужен совет по образованию...
Последний ответ от profsof - 19 апреля 2024, 09:03
Піти на курси можна.

Чекаємо реклами якогось ресурсу від користувача trofim50
#27
Хобі / Хобби / Нужен совет по образованию.
Последний ответ от trofim50 - 19 апреля 2024, 07:26
Как у устранить проблему с недостачей образования без продолжительных лет подготовки?
#28
Простите, друзья, я немного не по теме. Но скоро Пасха, никто не знает как красиво покрасить перепелиные яйца?
#29
Имеет смысл покупать семена проверенных торговых марок. Если опыт посева был положительным, то запросто можно брать и семена с распродажи
#30
С интересом слежу за новинками в сфере "зеленого электричества", хотелось бы применить новые технологии в жизни